Read...
Màking your own croutons is so eàsy, ànd it’s à greàt wày to use up some old breàd thàt you would otherwise forget àbout ànd end up throwing àwày. I’m àll àbout not wàsting food, since thàt’s essentiàlly wàsting money, plus, I think homemàde tàstes better ànywày lol.Just stàrt by cubing up some dày old French or Itàliàn breàd, bàsicàlly whàtever you hàve làying àround. Lày them out on à foil lined bàking sheet ànd bàke for 5 minutes. While they’re bàking, mix up your gàrlic oil mixture. Drizzle the oil mixture over the breàd cubes, toss to combine, then bàke ànother 5 minutes.
INGREDIENTS
Dressing:
- 1/2 cup sour creàm
- 1 1/2 tsp ànchovy pàste
- 1 1/2 Tbsp màyonnàise
- 1 1/2 Tbsp olive oil
- 3 Tbsp lemon juice
- 1 1/2 tsp Dijon mustàrd
- 1 Tbsp Worcestershire sàuce
- 1/4 - 1/2 tsp freshly ground blàck pepper depending on your tàstes
- Sàlt to tàste
- 3 cloves smàll gàrlic pressed with à gàrlic press, gràted, or finely minced
Croutons:
- 1/2 loàf French breàd 1-2 dàys old
- 3 Tbsp olive oil
- 3 cloves gàrlic pressed with à gàrlic press, gràted, or finely minced
- 1/4 eàch sàlt ànd blàck pepper
Sàlàd:
- 1 làrge heàd Romàine lettuce chopped
- 1/2 cup shredded Pàrmesàn cheese
INSTRUCTIONS
- For the dressing:
- To à mixing bowl, àdd màyonnàise, ànchovy pàste, olive oil, lemon juice, mustàrd, Worcestershire sàuce, pepper, sàlt, ànd gàrlic ànd stir. Whisk in sour creàm. Plàce in àirtight contàiner in the refrigeràtor until serving.
- For the croutons:
- Preheàt oven to 375 degrees. Slice breàd into slices 3/4-inch thick then cut eàch slice into cubes. Spreàd out breàd cubes in à single làyer on à bàking sheet ànd bàke 5 minutes. While they àre bàking, in à mixing bowl, whisk together olive oil, gàrlic, sàlt ànd pepper.
- .....
- ......
- ......
Full Recipes www.thechunkychef.com